Tandoorikrydret laks med quinoasalat og raita
15

Tandoorikrydret laks med quinoasalat og raita

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • evt. smør
  • salt
  • extra virgin olivenolje

Tandoorikrydret laks

Laksefilet (Fisk)
325 g
Litt salt
Tandoori masala kryddermiks
¼ pose
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Evt. smør
1 ss

Quinoasalat

rødløk
Rødløk
½–1 stk
spinat
Spinat
1 pakke
appelsin
Appelsin
1 stk
limesaft- og skall
Limesaft- og skall
½–1 ss
quinoa
Quinoa
1 pakke
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss

Tilbehør

raita
Raita (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du foretrekker å lage mat på grillen, kan du grille fiskestykkene i 3–4 minutter på hver side. Rødløken kan ha en kraftig smak. Skyll den i rennende kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir, da vil den miste litt av den skarpe smaken sin. Litt appelsinzest smaker godt i salaten. Prøv å kun få med den oransje delen av skallet og ikke det hvite - det smaker bittert.

  1. Finn fram alle ingrediensene. Ta fram en stekepanne, en salatbolle, et fint rivjern/microplane, en kniv og en skjærefjøl.
  1. Krydre fisken med litt salt og tandoori masala-krydder. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side i en forvarmet medium varm stekepanne. Avslutt med en spiseskje smør og som du smelter i pannen og øser over fisken.
  2. Finkutt rødløk (se tips). Skyll og tørk spinaten. Kutt av skallet på en appelsin, og del frukten i terninger. Bland grønnsaker med quinoa og vend inn olivenolje. Smak til med finrevet skall fra lime, limesaft, olivenolje, salt og pepper.
  3. Server tandoorikrydret laks med quinoasalat og raita.