Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- evt. smør
- salt
- extra virgin olivenolje
Tandoorikrydret laks
Laksefilet (Fisk)
325 g
Litt salt
Tandoori masala kryddermiks
¼ pose
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Evt. smør
1 ss
Quinoasalat
Rødløk
½–1 stk
Spinat
1 pakke
Appelsin
1 stk
Limesaft- og skall
½–1 ss
Quinoa
1 pakke
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Tilbehør
Raita (Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du foretrekker å lage mat på grillen, kan du grille fiskestykkene i 3–4 minutter på hver side. Rødløken kan ha en kraftig smak. Skyll den i rennende kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir, da vil den miste litt av den skarpe smaken sin. Litt appelsinzest smaker godt i salaten. Prøv å kun få med den oransje delen av skallet og ikke det hvite - det smaker bittert.
- Finn fram alle ingrediensene. Ta fram en stekepanne, en salatbolle, et fint rivjern/microplane, en kniv og en skjærefjøl.
- Krydre fisken med litt salt og tandoori masala-krydder. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side i en forvarmet medium varm stekepanne. Avslutt med en spiseskje smør og som du smelter i pannen og øser over fisken.
- Finkutt rødløk (se tips). Skyll og tørk spinaten. Kutt av skallet på en appelsin, og del frukten i terninger. Bland grønnsaker med quinoa og vend inn olivenolje. Smak til med finrevet skall fra lime, limesaft, olivenolje, salt og pepper.
- Server tandoorikrydret laks med quinoasalat og raita.