Koteletter med fløtegratinerte poteter og grønnsaker
15

Koteletter med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • Litt salt
  • evt. smør

Fløtegratinerte poteter

fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss

Koteletter

Svinekoteletter med ben
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
gul løk
Gul løk
1 stk
Litt salt
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Evt. smør
2 ss

Kokte grønnsaker

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
1 pakke
Litt salt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har litt ost i kjøleskapet, fordel den på toppen av potetene. Tilsett en skvett soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av steketiden. Da får du en rask og smakfull sjysaus.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene. Finn fram alle ingrediensene og ta fram en stor ildfast form, en stekepanne, en skjærefjøl og kniv.
  1. Smør en stor ildfast form med litt olje. Fordel fløtepotetene i formen (se tips). Stek potetene i omtrent 10–15 minutter, til de er lett gylne og varme.
  2. Kutt løk i skiver. Varm opp en stekepanne til medium pluss varme og ha i olje. Stek kotelettene i 4–5 minutter på den ene siden. Tilsett løken og la den steke med kotelettene. Krydre med kryddermiks og litt salt. Skru ned temperaturen litt, snu kotelettene og ha i en spiseskje smør, som du øser over kjøttet. Stek alt i ytterligere 4–5 minutter, eller til kotelettene er gjennomstekte (se tips).
  3. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 4 minutter. Hell av vannet.
  4. Server stekte koteletter med sjy fra stekepannen, fløtegratinerte poteter og kokte grønnsaker.