Svinefilet med couscous og smørstekt squash, lett urtedressing og ajvarsaus

Svinefilet med couscous og smørstekt squash, lett urtedressing og ajvarsaus

4 (129)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Squash
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Couscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 564 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer. Kjernetemperaturen skal ligge på 62–65 grader når du tar kjøttet ut av pannen. La det hvile til temperaturen viser omtrent 68 grader.

 Skyll squashen, og skrell løken. Del løken i båter og squashen i grove biter. 
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Rør inn ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
Skjær kjøttet i 2 jevnstore stykker. Krydre kjøttet med salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side (se tips). Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek squashen og løken i 3–4 minutter, til det har fått litt farge. Krydre med salt og pepper underveis.
 Server urtedressingen og ajvarsausen til retten.
God middag!