Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat
Glutenfri

Shepherd's pie

med ruccola- og tomatsalat
4.12 (553)
Under 45 min
13 Ingredienser
Gratinert kjøttgryte med kjøttdeig av storfe og linser, med lange tradisjoner fra England. Deilig, hjemmelaget husmannskost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
200 g
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Kjøttdeig med linser
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Rosmarin
½–1 bunt
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
3 dl
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 709 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten kan også lages som en gryterett, med potetmosen og salaten servert ved siden av. Du kan også henge det som er igjen av rosmarinen til tørk, og bruke det i matlagingen din senere.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og stangsellerien i terninger. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongen, 3 dl vann og et par stilker av rosmarinen. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Fordel kjøttsausen i en smurt ildfast form, og fordel potetmosen på toppen (se tips). Topp formen med den revne Grande Premium-osten og et par stilker av rosmarinen. Skru på grillelementet på stekeovnen, og stek formen i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og smak til med litt saft fra sitronen, olivenolje, salt og pepper. 
Denne retten smaker kanskje enda bedre dagen etter, da har smakene satt seg. Ta vare på eventuelle middagsrester, og oppbevar dem i kjøleskapet. Varm maten opp igjen innen et par dager. 
God middag!