Kjøttboller med gresk salat, couscous og yoghurtdressing

Kjøttboller med gresk salat, couscous og yoghurtdressing

4.2 (475)
Under 35 min
10 Ingredienser
Saftige kjøttboller med grønnsaker gjør at barna spiser mer grønt uten å vite det. Med gresk salat og yoghurt, er dette en nydelig middelhavsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 809 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt oliven er aldri feil i en gresk salat. Skulle du ha et glass stående, passer de perfekt her.

Tilbered couscoussen som anvist på pakken. 
 Grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet av den med hendene. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med salt. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn det tyrkiske krydderet og ½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene. 
 Kutt tomaten, fetaosten og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt den halve rødløken i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!
God middag!