Grønnsaksbowl med teriyakisopp, krydderstekte kikerter, jasminris, mango og chilimajones
Laktosefri
Vegetar

Grønnsaksbowl med teriyakisopp

krydderstekte kikerter, jasminris, mango og chilimajones
4.3 (362)
Under 35 min
11 Ingredienser
En trendy rett som ikke bare ser kul ut, men smaker skikkelig godt. Sunn, fargerik, vegetarisk og full av smak!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Kikerter
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Aromasopp
200 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Mango
1 stk
Pak choy
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 772 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 105 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ønsker du en mer spicy rett, kan du strø over litt finhakket chili, eller toppe med litt srirachasaus.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn paprikakrydderet, litt olje og salt. Stek kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
  Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La rødkålen trekke i laken frem til servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og kok teriyakisoppen i 1 minutt.
 Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
 Ha risen i dype skåler, og fordel soppen, kikertene, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyen oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.
God middag!