Sosekjøtt av mørkokt storfeknoke med gulrøtter og tyttebær
Roede

Sosekjøtt av mørkokt storfeknoke med gulrøtter og tyttebær

4.12 (457)
Under 30 min
7 Ingredienser
Sosekjøtt, som ofte kalles kjøtt i mørket, er kraftig og smakfullt kjøtt i brun saus. Her med mørkokt storfeknoke og tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Storfeknoke sous vide
300 g
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Gulrøtter
400 g
Purre
½–1 stk
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 527 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en grov potetmos av de kokte potetene. Knus dem med en visp eller stapper, og spe på med 1–2 dl melk og litt margarin, til potetmosen har ønsket konsistens. Du kan også smake til sausen med litt soysaus eller pepperrot hvis du har.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til grønnsakene i punkt 4.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
 Skrell og kutt løken i terninger. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den har fått litt farge. Tilsett kjøttet, og rør inn den brune sausen. Kok opp, og la sosekjøttet småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to, skyll den i kaldt vann, og kutt den i grove biter. Kok gulrøttene i kjelen fra punkt 1 i omtrent 3 minutter. Tilsett purren, og la det hele småkoke i omtrent 2 minutter. Sil av vannet, og dekk kjelen med lokk.
 Server de rørte tyttebærene til retten.
200 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!