Krydderstekt kylling i brioche-hamburgerbrød med ramsløkaioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
4.08 (1791)
Under 30 min
7 Ingredienser
Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak. Den gode ramsløkaiolien setter kronen på verket.
Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak. Den gode ramsløkaiolien setter kronen på verket.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Paprikakrydder
½ pakke
Smør
½ ss
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Ruccola
50 g
Aioli med ramsløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 795 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend potetstavene i maisstivelse før du steker dem, det gjør at de blir ekstra sprø.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de litt sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Rens paprikaen, og del den i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 12 siste minuttene av steketiden.
Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med paprikakrydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Skyll og tørk ruccolaen. Fyll hamburgerbrødene med ramsløkaiolien, ruccolaen, kyllingen og den stekte paprikaen.
God middag!