Tyrkisk köfte: grillede biffer av kjøttdeig med bulgur, cobansalat, haydari og sitron
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
16 Ingredienser
Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på disse saftige og smakfulle kjøttkakene fra Midtøsten.
Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på disse saftige og smakfulle kjøttkakene fra Midtøsten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- salt
- olje
Bulgur
125 g
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Panering
40 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Oregano
1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Melk
½ dl
Hvitløksfedd
1 stk
Dill
½ bunt
Yoghurt
150 g
Dill
½ bunt
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Sitron
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 691 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også grille köftene over direkte varme. Server dem gjerne med grillede pita- eller libabrød.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll og tørk sitronen. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha skallet fra sitronen og hvitløken i en bolle. Tilsett paneringen, ½ dl melk, det tyrkiske krydderet, urtemiksen, kjøttdeigen og litt salt, og bland godt. Dekk bollen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 15 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og tørk dillen. Finhakk halvparten av dillen. Ha yoghurten i en bolle, og vend inn den finhakkede dillen og hvitløken. Smak til med salt.
Grovhakk resten av dillen. Skyll og kutt agurken og tomaten i små, jevnstore terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken, agurken og tomaten i en serveringsskål. Press over saften fra sitronen, og ha i chiliflakene, ½ ss olivenolje og litt salt. Bland godt.
Ta ut kjøttdeigen fra kjøleskapet, og form den til fire avlange biffer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Nyt måltidet!
God middag!