Marokkansk gryte med honning- og krydderstekt kylling og couscous med tranebær

Marokkansk gryte med honning- og krydderstekt kylling og couscous med tranebær

4.14 (166)
Under 30 min
13 Ingredienser
Søte smaker sammen med aromatiske krydder og gode råvarer, kjennetegner det populære marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i en rett!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Olivenolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Tomatpuré
2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Vann
2–3 dl
Couscous
60 g
(Hvete)
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1009 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 103 g
  • Protein: 73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne mandelskivene i en tørr og varm stekepanne til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det god å presse litt sitronsaft over retten.

Bland honningen, 2 ss olivenolje og halve pakken med chilikrydderet i en skål. 
Skrell rødløken og gulroten. Finhakk rødløken, og kutt gulroten i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett gulroten, 2 ss av tomatpuréen, hønsebuljongen, halve pakken med det tyrkiske krydderet og 2–3 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men pass på å halvere mengden vann. Tilsett resten av det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når couscousen er ferdigkokt. 
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Tilsett honningmarinaden når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Pass på så kyllingen ikke svir seg på grunn av sukkeret i honningen. Ta stekepannen av varmen, og la kyllingen hvile frem til servering. Ha kyllingen i den marokkanske gryten rett før servering. 
Topp retten med mandelskivene, og server urtedressingen til. 
Frys ned det du ikke spiser opp, og ha det til middag en dag du har dårlig tid. 
God middag!