Pannestekt laks med rask kimchi og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt laks med rask kimchi og jasminris

3.99 (215)
Under 30 min
8 Ingredienser
En koriansk vri på den norske laksen. Denne kimchien er så enkel og god at den fortjener å bli en gjenganger på kjøkkenet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • smør
  • pepper
  • olje
  • salt
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Delt kinakål
200 g
Srirachasaus
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Eddik 7 %
1 ss
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om det ikke frister med kimchi, stek grønnsaken i en stekepanne med litt smør. Vær oppmerksom på at srirachasausen er veldig sterk. Ta heller litt for lite enn for mye, og smak dere frem.

 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Skyll og kutt kinakålen i strimler. Bland sammen ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk), sesamfrøene, en halv pose soyasaus, 1 ss eddik og smak til med litt salt. Vend inn rødløken, kinakålen og gulrøttene. La kimchien stå på benken fram til servering, rør om av og til. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken med en skje.
God middag!
God middag!