Laktosefri
Glutenfri
Karbonader med gulrøtter, brokkoli, rødvinssaus og tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
Poteter
350 g
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Karbonader med grønnsaker
360 g
Rødvinssaus
½ pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 678 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker mer smak på karbonadene, kan du steke dem i smør i en stekepanne på middels høy varme i omtrent 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp omtrent 1 l lettsaltet vann i en kjele til grønnsakene.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i jevnstore biter.
Legg karbonadene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter, til de er gjennomvarme.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Kok gulrøttene i vannet fra punkt 1 i 4–5 minutter. Ha brokkolien i vannet de siste 2–3 minuttene av gulrøttenes koketid. Hell av vannet når grønnsakene er gjennomkokte.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!