Kyllinggyros i tortillalefse med tomater, rødløksrelish og agurk- og hvitløksdressing
4.04 (207)
Under 20 min
9 Ingredienser
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som ofte serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du vår variant med saftig kylling i tortillalefse.
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som ofte serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du vår variant med saftig kylling i tortillalefse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- vann
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Agurk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Kyllinggyros
300 g
Tortillalefser
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 920 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å ha chilien i rødløksrelishen hvis du ikke liker det hett. Oppbevar relishen i rene kjøkkenglass i kjøleskapet. Du kan også servere rødløken rå, eller steke den med kjøttet, om du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la saltet trekke inn i omtrent 5 minutter, før du presser vannet ut av agurken. Bland agurken og hvitløksdressingen, og smak til med pepper.
Skrell og kutt rødløken og chilien i tynne skiver. Kok opp 1 ts sukker, 2 ss valgfri eddik, ½ dl vann, rødløken og chilien i en kjele. La kjelen stå på lav varme i 10 minutter. Vend om på relishen underveis i koketiden. Smak til med sukker og salt.
Skyll og kutt tomaten og resten av agurken i skiver. Skyll, tørk og riv salaten i mindre biter. Fordel alle grønnsakene utover et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet sort pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 5–6 minutter, til det får en jevn stekeskorpe og kyllingen er gjennomstekt. Skru ned til lav varme, og hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Fyll lefsene med kyllingen, salaten og rødløksrelishen, og topp med agurk- og hvitløksdressingen.
God middag!