Kylling satay med fullkornsris og frisk kål- og gulrotsalat
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kylling satay med fullkornsris og frisk kål- og gulrotsalat

4.27 (82)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
200 g
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Koriander
1 bunt
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Lime
½–1 stk
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 643 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillspydene funker veldig bra på grillen! Grill dem på direkte varme i omtrent et par minutter på hver side. Ha sausen over før servering. Rist sesamfrøene i et par minutter, i en tørr stekepanne, for mer smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene, rens rødløken og skyll kinakålen. Kutt gulrøttene og kinakålen i tynne strimler og rødløken i tynne skiver. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den. Bland sammen grønnsakene i en salatskål og vend inn ½ pose soyasaus, saften fra halve limen, og litt salt og pepper. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. Strø over sesamfrøene underveis. Fordel sataysausen og ½ pose soyasaus over, og gi det hele et kjapt oppkok.  
God middag!
2 stk Ris: 100 g Salat: 150 g Sataysaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!