Bakt laks med basilikumpesto, poteter, pannestekt kål og sitron
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Bakt laks med basilikumpesto, poteter, pannestekt kål og sitron

4.09 (697)
Under 35 min
7 Ingredienser
Laksen blir uimotståelig når den ovnsbakes i en deilig basilikumpesto. Med stekt, mør kål og kokte grønnsaker er middagen komplett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Tomat
1 stk
Basilikumpesto
½–1 pakke
(Egg, Melk)
Hodekål
300 g
Olje
1 ts
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 600 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kålen kan ovnsbakes, dampes eller kokes.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Kutt tomaten i terninger, og bland dem sammen med basilikumpestoen i en skål. Fordel tomatblandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Skyll og tørk kålen. Del kålen i båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3–4 minutter på hver side, til den gyllen og mør. Krydre med litt salt og pepper. 
 Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Pesto og tomater: 1 ss Energiinnhold: ca. 560 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!