Svinekjaker med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær

Jul

Glutenfri

Svinekjaker med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Svinekjaker
300 g
Rotmos
200 g
(Melk, Laktose)
Peppersaus
½–1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Rosenkål
200 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 554 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rosenkålen i stekepannen hvis du ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann til rotmosen og peppersausen.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha kjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu på kjøttet halvveis inn i steketiden.
Legg posene med rotmosen og peppersausen i kjelen fra punkt 1, og la dem småkoke på lav varme i 15–20 minutter.  
Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt dem i to. Ha rosenkålen i en ildfast form, eventuelt i formen med kjøttet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rosenkålen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt (se tips). 
 Ha rotmosen og peppersausen over i hver sin serveringsskål. Tilsett gjerne kraften fra kjøttet i peppersausen før servering.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!