Krydret svinefilet med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
4.35 (1846)
Under 35 min
8 Ingredienser
Mørt filetstykke av svin er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.
Mørt filetstykke av svin er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Purre
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
Aromasopp
100 g
Soppsaus
1 pakke
Smør
1 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 562 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tykke skiver. Fordel potetene, gulrøttene og purren utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en fin stekekorpe.
Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre det med persilladen, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Skru ned til middels varme, ha i soppsausen, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!