Hjemmelagde karbonader med stekt løk, fløtepoteter, rosenkål og tyttebær
Glutenfri

Hjemmelagde karbonader med stekt løk, fløtepoteter, rosenkål og tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til karbonadene og de syrlige, rørte tyttebærene.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • melk
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Rosenkål
200 g
Fløtepoteter
200 g
(Melk, Laktose)
Kjøttdeig
150 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Maisstivelse
⅓ pakke
Gul løk
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Salt
¼ ts
Melk
1–2 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 751 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har melk så kan du bruke 1–2 ss vann når du lager farsen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Rens og kutt rosenkålen i to. Fordel rosenkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek rosenkålen og fløtepotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til rosenkålen en gyllen og potetene er gjennomvarme. 
 Bland kjøttdeigen, ¼ ts salt, ¼ av pakken med kryddermiksen, ⅓ av pakken med maisstivelsen og 1–2 ss melk i en bolle. Form farsen til et par runde karbonader. Skrell og kutt løken i ringer.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Stek løken i pannen med karbonadene. Ha soyasausen og ½ dl vann i pannen mot slutten av karbonadenes steketid, og kok sammen til en sjysaus.  
Server de rørte tyttebærene og sjysausen til retten. 
Hvis du ikke vil spise all rosenkålen, kan du koke dem, avkjøle dem raskt i iskaldt vann, og fryse dem ned. Da har du rosenkål til en annen middag.
God middag!