Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med asiatisk coleslaw og ris
Laktosefri

Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med asiatisk coleslaw og ris

4.08 (537)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 837 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del kyllinglårene i to ved leddet, og legg dem i en ildfast form. Vend kyllingen i olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Tilsett soya- og ingefærsausen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, 1 ss sukker og ½ ts salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Del limen i to.
 Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt. Smak til med saften fra limen og grovkvernet pepper. Topp coleslawen med sesamfrøene. 
God middag!
God middag!