Vegetar
Couscoussalat med bakt søtpotet og asparges, sprøstekte kikerter, chevre og hummus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Asparges
100 g
Couscous
125 g
Tomat
1 stk
Dill
½–1 bunt
Chevre
1 pakke
Smør
1 ss
Hummus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 803 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smuldre gjerne chevren over grønnsakene når det gjenstår 2–3 minutter av steketiden, så den smelter litt over grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Sil og skyll kikertene i kaldt vann, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i nedre del av ovnen i 10–15 minutter, eller til de er sprø. Vend inn den røkte chilimixen etter steking.
Skyll og kutt søtpoteten i terninger. Kutt av endene på aspargesene. Fordel søtpotetterningene og aspargesen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomstekt (se tips).
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Rør inn 1 ss smør når couscousen er ferdigkokt.
Skyll og kutt tomaten i båter, og bland den med litt olivenolje, salt og pepper i en skål. Legg couscousen utover et fat. Skyll og grovhakk dillen, og vend halvparten av dillen inn med de ferdigstekte grønnsakene. Fordel grønnsakene over couscousen og topp med tomaten. Riv opp chevren i mindre biter over grønnsakene, og strø over de sprø kikertene og resten av dillen.
Server hummusen til retten.
God middag!