Laktosefri
Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado
4.36 (107)
Under 30 min
10 Ingredienser
“Donburi“ betyr skål eller bowl på japansk og består av en bolle med ris med forskjellige toppinger!
“Donburi“ betyr skål eller bowl på japansk og består av en bolle med ris med forskjellige toppinger!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- eddik 7 %
- salt
Risottoris
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
3 dl
Ingefær
½ bit
Agurk
½ stk
Vann
1 ss
Eddik 7 %
½ ss
Sukker
1 ss
Aioli
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Laksefilet
270 g
Ponzusaus
1 pakke
Avokado
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1005 kcal
- Fett: 58 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan pannestekes for ekstra smak, eller serveres råmarinert hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann, til vannet blir klart. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en skål. Ha risen og 3 dl vann i en kjele og kok opp. Ha på et lokk, og kok risen videre på lav varme i 12 minutter, eller til risen er ferdig.
Skrell og finhakk ingefæren. Bland sammen 1 ss vann, ½ ss eddik og 1 ss sukker i en skål. Skyll agurken, og kutt den på langs i lange bånd med en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Vend ingefæren og agurken sammen med marinaden og la det marinere frem til servering.
Ha aiolien i en skål, og smak til med soyasausen.
Ha fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Ha ponzusausen over fisken, og bak den i ovnen i omtrent 8 minutter.
Del avokadoen på langs og fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje, og kutt avokadokjøttet i terninger.
La risen dampe fra seg i 1 minutt, og vend forsiktig inn marinaden.
Fordel den marinerte risen i skåler og ha agurken, fisken, rødkålen og avokadoen over. Topp med soyamajonesen og sesamfrøene, og nyt!
God middag!