Fiskeburger med hjertesalat, potetskiver og rødbetehummus
Roede
Laktosefri

Fiskeburger med hjertesalat, potetskiver og rødbetehummus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Prøv denne fargerike og sunne pannestekte Lofotburgeren, med rødbethummus, syltet rødløk og frisk salat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Olje
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Olje
1 ss
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Rødbetehummus
200 g
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 558 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan varmes i stekeovnen i omtrent 10 minutter på 180 grader varmluft.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Skyll og tørk salaten. Kutt tomaten i skiver. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side. 
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. Server rødbetehummusen til retten. 
  Fiskeburger: 1 stk Brød: ½ stk Poteter: 100 g Syltet rødløk: 2 ss Hummus: 1 ss  Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!