Linguine med chorizo, tomat, fetaost og ruccolapesto

Linguine med chorizo, tomat, fetaost og ruccolapesto

4.37 (79)
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne retten er en av våre beste pastaretter. Kombinasjonen av krydret chorizo, salt fetaost og friske tomater er en sikker vinner.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Pasta
100–150 g
(Hvete)
Ruccola
½ pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Sjalottløk
1 stk
Chorizo
100 g
Tomat
1 stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 771 kcal
  • Fett: 66 g
  • Karbohydrater: 10 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt revet parmesan eller en annen type fast ost i ruccolapestoen for mer smak! Du kan også ha nøtter i pestoen, hvis du har. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll all ruccolaen, og ha halvparten over i et litermål. Skrell og finhakk hvitløken. Tilsett hvitløken og ½ dl olivenolje, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Skrell og kutt sjalottløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Tilsett sjalottløken når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden, og stek det hele til løken er gyllen.
Kutt tomaten og fetaosten i terninger. Vend ruccolapestoen, chorizoen, sjalottløken, tomatene, fetaosten og resten av ruccolaen inn i pastaen før servering. 
 Dette er en stor porsjon mat. Hvis du har igjen rester, blir dette en perfekt lunsj en av de nærmeste dagene.
God middag!