Linguine med chorizo, tomat, fetaost og ruccolapesto
4.37 (79)
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne retten er en av våre beste pastaretter. Kombinasjonen av krydret chorizo, salt fetaost og friske tomater er en sikker vinner.
Denne retten er en av våre beste pastaretter. Kombinasjonen av krydret chorizo, salt fetaost og friske tomater er en sikker vinner.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Pasta
100–150 g
Ruccola
½ pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Sjalottløk
1 stk
Chorizo
100 g
Tomat
1 stk
Fetaost
50 g
Ruccola
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 771 kcal
- Fett: 66 g
- Karbohydrater: 10 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt revet parmesan eller en annen type fast ost i ruccolapestoen for mer smak! Du kan også ha nøtter i pestoen, hvis du har. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll all ruccolaen, og ha halvparten over i et litermål. Skrell og finhakk hvitløken. Tilsett hvitløken og ½ dl olivenolje, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Skrell og kutt sjalottløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Tilsett sjalottløken når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden, og stek det hele til løken er gyllen.
Kutt tomaten og fetaosten i terninger. Vend ruccolapestoen, chorizoen, sjalottløken, tomatene, fetaosten og resten av ruccolaen inn i pastaen før servering.
Dette er en stor porsjon mat. Hvis du har igjen rester, blir dette en perfekt lunsj en av de nærmeste dagene.
God middag!