Ovnsbakt laks med lime, soya- og ingefærsmør og potetmos

Ovnsbakt laks med lime, soya- og ingefærsmør og potetmos

4.24 (221)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ovnsbakt laks og soya- og ingefærsmør er en perfekt kombinasjon. Denne smakstilsatte soyasausen passer nydelig til stekt fisk.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Potetmos
250 g
(Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Lime
¼ stk
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Chiliflak
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Lime
¼ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 697 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også koke gulroten. Kok den da i 3 minutter, hell av vannet, og ha den tilbake i kjelen. Tilsett 1 ts smør og 2 ts honning. La det surre i 3 minutter, og vend inn spinaten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt gulroten i fire på langs. Skyll spinaten og limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Legg gulroten og fisken på et stekebrett med bakepapir, og topp med litt olje, det revne limeskallet, chiliflakene og litt salt. Stek fisken og gulroten i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Vend spinaten med gulroten når det gjentår 4 minutter av steketiden.
 Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn soya- og ingefærsausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Ha potetmosen over i en bolle, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!