Sprø kylling i tortilla, med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing
4.05 (131)
Under 20 min
6 Ingredienser
Knasende sprø kylling i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.
Knasende sprø kylling i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Crispy kylling
300 g
Fullkornstortillaer
4 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 793 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak i rødkålen kan du ha litt revet ingefær og litt hel pepper i syltelaken.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La rødkålen trekke i laken frem til servering.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gyllen og sprø. Kutt kyllingen i stimler.
Kutt skallet av appelsinen, og del den i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Hell laken av rødkålen, og vend inn appelsinterningene og vårløken.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Server hvitløksdressingen til retten.
God middag!