Sprø kylling i tortilla, med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing

Sprø kylling i tortilla, med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing

4.05 (131)
Under 20 min
6 Ingredienser
Knasende sprø kylling i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Crispy kylling
300 g
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 793 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer smak i rødkålen kan du ha litt revet ingefær og litt hel pepper i syltelaken.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La rødkålen trekke i laken frem til servering. 
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gyllen og sprø. Kutt kyllingen i stimler.
 Kutt skallet av appelsinen, og del den i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Hell laken av rødkålen, og vend inn appelsinterningene og vårløken.
 Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Server hvitløksdressingen til retten. 
God middag!