Butter tofu med basmatiris, nanbrød, koriander og mangochutney
Laktosefri
Vegetar

Butter tofu med basmatiris, nanbrød, koriander og mangochutney

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser
En vegetarvri på den indiske klassikeren butter chicken, med smaksrikt garam masala-krydder, mild kokoskrem og frisk koriander.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Kokoskrem
1 pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
(Soya)
Vann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Nanbrød
½ pakke
(Hvete, Rug)
Koriander
1 bunt
Mangochutney
½–1 glass
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1126 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 136 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du liker litt hete, kan du smake til sausen med litt av chiliflakene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme. Stek løken, gulroten og ingefærblandingen i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i garam masala-krydderet, tomatpuréen og butter chicken-pasten, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
 Tilsett de hakkede tomatene, kokoskremen og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. La sausen småkoke på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Ha i 1 ss smør, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt. 
 Kutt tofuen i terninger, og ha den over i sausen. La tofuen småkoke i sausen i omtrent 5 minutter.
 Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter, og del det i to før servering.
 Skyll og rist korianderen. Server korianderen, mangochutneyen, chiliflakene og nanbrødene til retten.
God middag!