Krydret svinekam med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
4.39 (79)
Under 35 min
8 Ingredienser
Svinekam er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.
Svinekam er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Mager svinekam i skiver
150 g
Persillade
½ pakke
Sjampinjong
100 g
Soppsaus
½–1 pakke
Smør
½ ss
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 836 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet og soppen i den samme stekepannen. Tilsett soppsausen og la det koke sammen i 4 minutter før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell rødløken og skyll poteten, og kutt dem i båter. Skrell og kutt gulroten i skiver. Fordel poteten, gulroten og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett ½ ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Skru ned til middels varme, ha i soppsausen, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Krydre med litt salt, pepper og persilladen. La det hvile i 2–3 minutter før servering.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Får du rester etter middagen er det like godt dagen etter.
God middag!