Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones
Laktosefri

Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones

4.36 (1117)
Under 20 min
10 Ingredienser
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk. Barnas nye favoritt?

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
Jasminris
125 g
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Norsk eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 949 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering.
 Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzu- og teriyakisausen.
Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.
God middag!