Mørkokt høyrygg med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og sursøt løksaus
Laktosefri

Mørkokt høyrygg med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og sursøt løksaus

4.17 (103)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Kålrot
300 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Mørkokt høyrygg av storfe
250 g
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 596 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulroten, kålroten og selleriroten i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Hell kraften fra posen i en kjele, og kutt kjøttet i ½ cm tykke skiver. Legg kjøttet i kjelen med kraften, og varm kjøttet på lav varme i kjelen.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels varme, og smelt 2 ss smør i kjelen. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Rør inn oksebuljongen og 2 ss hvetemel, og spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttet, litt av gangen. Kok opp og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
Server kjøttet med de ovnsbakte grønnsakene, potetene og den sursøte løksausen.
God middag!