Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk
Basisvarer
- sennep
- extra virgin olivenolje
- solsikke-/rapsolje eller margarin
- salt
- pepper
Poteter og gulrøtter
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Eggesalat med kapers og gressløk
Egg (Egg)
2–4 stk
Sennep
1 ss
Kapers
2–3 ss
Gressløk
½–1 pakke
Extra virgin olivenolje
2 ss
Sitronskall
½ stk
Torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Solsikke-/rapsolje eller margarin
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kapersene er litt salte, så du trenger ikke så mye ekstra salt i eggesalaten. Har du derimot fersk estragon, persille eller dill må du gjerne tilsette dette. Salaten går egentlig under navnet "Gribiche", en fransk dressing som passer til kylling, fisk og vegetarretter.
- Kok opp poteter i vann. Skru ned til medium varme og la potetene småkoke til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. La gulrøttene koke med mot slutten.
- Kok opp en kjele med vann til eggene og kok dem i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og del dem terninger. Bruk en eggedeler om du har. Skyll, tørk og finhakk gressløk. Finhakk kapers. Vend sammen resten av ingrediensene i en skål og smak til med finrevet sitronskall, sitronsaft og litt salt og pepper (se tips). Spar litt gressløk til pynt på toppen av salaten.
- Skrell og del gulrot i skiver. La gulrotskivene koke sammen med potetene de siste 4 minuttene av koketiden. Hell vannet av grønnsakene og dekk med lokk.
- Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne og ha i olje eller margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Server pannestekt torsk med kokte poteter, gulrøtter, eggesalat med kapers og gressløk. Server gjerne resten av sitronen ved siden av.
- Roedeporsjon Torsk: 125 g Potet: 150 g Gulrot: 130 g Eggesalat: 2 ss Energiinnhold: ca 440 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)