Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- balsamico- eller eplesidereddik
- salt
- pepper
- olje
Kyllingbryst og søtpotet
Søtpotet
2 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Kyllingbryst
420 g
Salat
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Balsamico- eller eplesidereddik
1 ss
Dressing
Rømmekolle (Melk, Laktose)
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Søtpotetene kan også kokes: Skrell dem, del dem i grove terninger og kok dem i omtrent 15 minutter. Smak til dressingen med litt sitron og flytende honning for et mer spennende smaksbilde.
- Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
- Vask søtpotetene godt og del dem i skiver på 1 cm. Legg søtpotetskivene i en ildfast form og vend inn paprikakrydder, litt salt og olje. Sett formen i ovnen og bak søtpotetskivene i 20–25 minutter.
- Krydre kyllingfiletene med litt paprikakrydder og salt. Brun av filetene på alle sider i en stekepanne. Legg filetene inn i ovnen sammen med søtpoteten når det gjenstår 12–15 minutter av steketiden. La den hvile i 5 minutter før du skjærer den i fine skiver.
- Skyll grønnsaker og salat. Riv salaten i mindre biter eller kutt den i strimler. Kutt tomat og agurk i terninger. Del epler i båter. Bland grønnsakene i en salatbolle og vend inn olivenolje, balsamico, litt salt og pepper.
- Bland sammen rømmekolle og tzatzikikrydder (se tips).
- Server kyllingbryst med søtpotet, eple- og agurksalat med rask urtedressing.
- Kyllingfilet: 125 g Søtpotet: 100 g Salat: 150 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca 390 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)