Godt og rimelig
Godt og rimelig
Laktosefri
Sennepsbakt laks
med ovnsbakte blomkål, couscous og yoghurtdressing med epleRetten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Oksebuljong
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 633 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brun gjerne kyllingkakene i gryten med litt olje før du begynner å lage den brune sausen. Da får de en fin gyllen farge.
Skyll eller skrell potetene, og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden.
Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Stek blandingen under omrøring, til den har fått en nøttebrun farge. Spe på med 3 dl vann, litt etter litt. Ha i oksebuljongen og kyllingkakene (se tips). Kok opp, skru ned varmen og la sausen og kyllingkakene småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kakene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten. God middag!
God middag!