Kyllingkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebær

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri

Sennepsbakt laks

med ovnsbakte blomkål, couscous og yoghurtdressing med eple
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Oksebuljong
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 633 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun gjerne kyllingkakene i gryten med litt olje før du begynner å lage den brune sausen. Da får de en fin gyllen farge.

Skyll eller skrell potetene, og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden.  
 Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Stek blandingen under omrøring, til den har fått en nøttebrun farge. Spe på med 3 dl vann, litt etter litt. Ha i oksebuljongen og kyllingkakene (se tips). Kok opp, skru ned varmen og la sausen og kyllingkakene småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kakene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. 
 Server de rørte tyttebærene til retten. God middag!
God middag!