Pasta linguine med spinatsaus, chevrebakt blomkål og valnøtter
Vegetar

Pasta linguine med spinatsaus

chevrebakt blomkål og valnøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Pastavann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
Blomkål
1 stk
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½–1 pakke
Linguine
200 g
(Hvete)
Sitron
½ stk
Spinat
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Pastavann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 798 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt blomkålskivene gjennom stilkfestet så de holder på formen sin. Rist valnøttene på brettet med blomkålen de siste 8 minuttene av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kjele til pastaen. 
Skyll, rens og del blomkålen i to igjennom stilken. Legg snittflatene ned mot fjølen, og kutt blomkålen i tommeltykke skiver (se tips). Fordel skivene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olivenolje, salt og pepper. Riv eller kutt chevren i mindre biter, og fordel dem over blomkålen. Topp med ønsket mengde av chiliflakene, og bak blomkålen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør og osten er gyllen. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra steg 1.
Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule), og ha det i en liten skål. Skyll og grovhakk spinaten. Bruk en øse til å ta ut 2 dl av pastavannet i en liten kjele. Ha i spinaten og buljongen, kok opp, og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Kutt sitronen i to. Ha i 1 ss smør, og kjør sausen glatt med en stavmikser. Vend den revne osten inn i sausen et par minutter før servering, og smak til med saften fra sitronen, salt og pepper.
Grovhakk valnøttene (se tips) og topp retten med nøttene, eventuelle rester av chiliflakene og det revne sitronskallet . Vel bekomme!
God middag!