Sunt valg
Fullkornspasta og kremet kjøttdeig med spinat, stekt squash og chiliflakes
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- salt
- pepper
- olje
Grønn squash
1 stk
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Crème fraîche
½ pakke
Pastavann
1 dl
Fullkornslinguine
200 g
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 750 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Man kan også kutte squashen i små terninger og steke den sammen med kjøttdeigen.
Skyll squashen, spinaten og sitronen. Kutt squashen i lange, tynne bånd med en skreller eller ostehøvel. Legg spinatbladene oppå hverandre, og kutt dem i tynne strimler. Finriv skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern, og spar det til topping i en skål.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på 1 dl av kokevannet før pastaen siles.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med urtemiksen, og ha kjøttdeigen over i en skål.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje om det trengs. Stek squashskivene under omrøring i omtrent 1 minutt. Skvis over litt saft fra sitronen, og krydre med salt og pepper. Ha squashen over i en serveringsskål. Ha crème fraîchen, pastavannet fra steg 2 og buljongen i stekepannen, og gi det hele et oppkok. Skru ned til lav varme, vend inn spinaten og kjøttdeigen, og smak til med litt salt og pepper.
Topp pastaen med den kremede sausen, squashskivene, sitronskallet og ønsket mengde av chiliflakene. Vel bekomme!
God middag!