Chop suey med kylling, paprika og ris

Chop suey med kylling, paprika og ris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • pepper
  • salt
  • olje
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Brokkoli
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Oksebuljong
1 pakke
Storfestrimler
250 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 556 kcal
  • Fett: 8 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra god og nøttete smak på sesamfrøene, kan du steke dem i en tørr stekepanne på middels høy varme i 2–3 minutter til de blir gylne.

Tilbered risen som anvist på pakken. Strø sesamfrøene over risen før servering (se tips).
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulroten, løken og hvitløken. Kutt gulroten i tynne skiver på skrå, og kutt løken i tynne båter. Finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Mål opp 2 dl vann i et litermål, og pisk inn maisstivelsen, buljongen og soya- og ingefærsausen.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek storfestrimlene under omrøring i 2–3 minutter, til de får en stekeskorpe og er gjennomstekte. Ha kjøttet over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter under omrøring. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden, og tilsett buljongblandingen fra forrige punkt. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner. Skru av varmen, vend inn biffstrimlene og sjyen fra dem, og smak til med salt og pepper.
God middag!