Burrata med tomater og ristede mandler
Hvem elsker vel ikke en fløyelsmyk burrata? Dette er en liten rett som er populær hos både store og små, og får deg til å drømme om lange lunsjer under oliventrærne i Italia. Server den som en liten forrett, eller en siderett til for eksempel grillmaten.
Slik lager du burrata med tomater og hakkede mandler
Ingredienser:
- 1 burrata (du kan eventuelt bruke en god buffalomozzarella, om du ikke får tak i burrata)
- ½ ristede mandler, hakket
- Cherrytomater i ulike farger
- Litt god olivenolje
- Flaksalt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Ta ut burrataen fra kjøleskapet omtrent en halvtime og la den temperere på benken. Kutt tomatene i mindre biter og legg i bunnen av en litt dyp tallerken. Hell av vesken fra osten og legg den hel oppå tomatene. Ringle olivenolje og strø ristede og hakkede mandler over osten og tomatene og avslutt med litt flaksalt og pepper.
Tips! Mandlene rister du enkelt i ovnen på 180 grader i omtrent 10 minutter. La de avkjøle seg før du hakker de grovt.