Derfor kan Godtlevert gi deg ferskere og mer smakfulle råvarer
Godtlevert er opptatt av å løfte fram de mindre aktørene. De ønsker å støtte de små bøndene og ivareta lokale arbeidsplasser. Derfor velger de lokale, småskalaprodusenter fra hele Norge til å produsere råvarene du får i matkassen din.
Godtlevert samarbeider med bonden fra jord til bord
Kokkene og innkjøperne håndplukker leverandørene og jobber for å skape et forhold hvor dialog er nøkkelordet. I løpet av året besøker Godtlevert leverandørene sine for å lære om råvarene og inspireres til å utvikle nye retter. De samarbeider derfor tett for å kunne tilby skreddersydde måltider av høy kvalitet til deg og din familie.
Godtlevert er opptatt av å løfte frem de unike aktørene som ikke får plass hos de store dagligvarebutikkene. Derfor velger de små bønder som ikke har mulighet til å produsere store nok kvanta som dagligvarekjedene ofte krever.
– Våre leverandører legger mye kjærlighet og håndverk i arbeidet sitt, noe som resulterer i smakfulle og næringsrike råvarer av meget høy kvalitet, sier Marius Tvethaug, kokken bak Hverdagskassen til Godtlevert.
– Når vi handler direkte fra bonden får vi et tettere samarbeid som skaper trygghet for deg, bonden og oss. For eksempel har vi anledning til å ta alle tilbakemeldinger vi får fra deg som kunde, direkte til leverandøren. På den måten kan vi raskt foreta nødvendige endringer dersom det er noe vi kan gjøre bedre. Dette kan for eksempel være tilbakemeldinger på enkelte råvarer i kassene våre. Når dette forekommer tar vi kontakt med leverandøren for å snakke sammen om hvordan vi kan forbedre eller utvikle produktet, slik at du får den beste varen, sier Tvethaug.
Kutter unødvendige stoppesteder
Råvarene du får med i kassen gjør kun ett stopp på veien - de kjører nemlig forbi grossistlageret og dagligvarebutikken. Etter at leverandørene har høstet råvarene, kjøres de direkte til Godtleverts hovedlager. Der blir de pakket, for så å bli levert rett hjem til kunden. Når man ikke tar omveier, sitter leverandørene igjen med mer. Du som kunde sparer penger fordi Godtlevert kutter fordyrende mellomledd og kan dermed levere ferskere råvarer rett hjem til deg.
En bærekraftig løsning
Godtlevert fokuserer på å velge lokale småbønder, norsk mat i sesong og sparer på den måten miljøet for utslipp knyttet til transport. De ønsker å fokusere på sesongens råvarer og hva naturen kan tilby fra sitt eget sortiment. Når vi spiser etter årstidene begrenser vi ressurskrevende dyrking i for eksempel drivhus. Mat i sesong smaker mer, er bedre og ikke minst inspirerende.
Som kunde hos Godtlevert støtter du lokale småskalaprodusenter i Norge. Samtidig får du ferskere, billigere og mer smakfulle råvarer. Vel bekomme!