Dryrubs til grillmaten
En god krydderrub kan løfte ethvert grillmåltid. Hva med et mørt kjøttstykke på grillen i sommer? Eller en saftig fiskefilet med smak av urter? Sett smak på sommerens grillmåltider med gode krydderrubs.
Når du skal lage en god krydderrub til sommerens grillmat, så lønner det seg å lage litt mer enn du trenger, og lagre det i en lufttett boks. Du kan også ha det i en pose, og fryse det ned. Husk å merke boksen eller posen med navn. Som med all mat, kan du tilpasse krydderblandingene slik at de passer deg og din familie. Hvis urtene og krydderne er litt grove, kan du bruke en morter eller blender til å blande det ekstra godt sammen. Drypp gjerne litt olje over fisken eller kjøttet før du gnir det inn med rub.
Barbecuerub
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl paprikakrydder
- 1 ts kajennepepper
- 1 ss chilipulver
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss løkpulver
- 1 ss svart pepper
Bland sukkeret og krydderet godt sammen i en skål.
Tips! Smak til barbecuekrydderet med 1 ss røkt paprikakrydder for en litt røffere smak. Hvis du vil ha en litt mer karibisk jerksmak på krydderet, kan du smake det til med 1 ts muskatnøtt, kanel, allehåndekrydder, timian, nellik og currypulver.
Fiskerub
- 2 ss tørket gressløk
- 2 ss tørket estragon
- 2 ss tørket persille
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ss svart pepper
- 2 ss finrevet sitronskall
Bland de tørkede urtene og krydderne godt sammen i en skål.
Tips! Ha litt ingefærpulver i krydderblandingen for en enda friskere smak. Husk å salte fisken på forhånd. Legg fisken i lettsaltet, kaldt vann for å gi den en fastere konsistens før den skal grilles.
Kyllingrub
- ¼ dl paprikakrydder
- 3 ss svart pepper
- 3 ss hvitløkspulver
- 3 ss løkpulver
- 2 ss tørket oregano
- 2 ss tørket timian
- 1 ss salvie
- 2 ts korianderpulver
- 1 ts kajennepepper
- 1 ss salt
Bland krydderne godt sammen i en skål.
Tips! Dropp timianen og salvien, og tilsett 4 ss brunt sukker og 2 ss spisskummen om du vil gå en litt annen retning med krydderblandingen.