5 favoritter fra det franske kjøkken 

Bagett og croissant, strenge kelnere, fyldige sauser og duftsterke oster – tusenvis av levende bilder, gode smaker og velkjente lukter dukker opp når man tenker på Frankrike. Om du har vært der eller ikke er ikke så farlig, de fleste av oss har en følelse av hva fransk mat er. For mat er viktig for franskmennene. Men menneskene er viktigere. Akkurat som for oss. Det vi setter pris på er enkelt - god mat, laget med kjærlighet, delt med de vi er glad i.

De neste ukene har vi satt fem franske favoritter på menyen. Så du også kan få den følelsen hjemme på kjøkkenet ditt, den franske bistrofølelsen vi elsker. 

De franske rettene finner du under kategorien «Frankrike» der du velger retter selv. Bestill t.om. 8. oktober.

Bouillabaisse

Bouillabaisse - Fransk tomatisert fiskesuppe med hvitløksbakte baguetter og aioli

Bouillabaisse stammer fra Marseille, og denne berømte fiskesuppen har røtter over tusen år tilbake i tid. Tradisjonelt ble suppen tilberedt med fisk som fiskerne ikke fikk solgt på markedet - men vår versjon inneholder saftig lyr og fersk laks. Kos deg med å dyppe hvitløksbagettene i aioli!

Akkurat nå! Vi har franske retter på menyen - nå kan du velge mellom 5 herlige retter inspirert av Frankrike. Prøv for eksempel Coq au vin - Kyllinggryte med bacon, sjampinjonger og potetmos. God middag!

Coq au vin

Coq au vin - Kyllinggryte med bacon, sjampinjonger og potetmos

Coq au vin, eller hane i vin, er en klassisk fransk gryte, ofte laget med hane, sopp, løk og bacon som koker lenge i rødvin. Vår variant lages med kylling, gulrøtter og sjampinjong, og serveres med en fyldig potetstappe, perfekt følge til den varmende gryten. Dette smaker av høst, tradisjon og fantastiske råvarer.

Porc aux Herbs

Porc aux Herbs- Urtestektsvinekam med bearnés, lun bønnesalat og pommes frites


Finnes det noe mer fransk enn pommes frites med bearnés? Kanskje, men vi kan ikke komme på noe. Ikke finnes det noe bedre eller mer smakfullt, heller. Paret med saftig, urtestekt svinekam og grønne bønner med deilig tyggemotstand – dette er kanskje det beste av fransk bistromat. Og ikke vær redd, du skal bare varme opp sausen, så ingen kjøkkenkatastrofer i sikte.

Chevre chaud

Salad de Chevre chaud- Linsesalat med bakte rødbeter, chevre, valnøtter og fiken

Salad de chevre chaud betyr «Salat med varm chevre» - og den franske geitosten våkner virkelig til liv når den blir varmebehandlet. Den salte osten balanseres med søte fiken, en syrlig sennepsvinaigrette, og bakte rødbeter fulle av smak. Dette er Frankrike på en tallerken, en osteelskers drøm!

Kylling provencal

Poulet provençal- Bakt kylling med tomat- og timiansjy og fløtegratinerte poteter

Saftig kylling i smakfull sjy med timian, cherrytomater og oliven.Dette er autentiske smaker fra Sør-Frankrike! Som perfekt følge til den saftige kasserollen får du klassiske fløtegratinerte poteter, kremet og gyllenbrune - en nydelig kontrast i både tekstur og smak. Dette passer både til hverdags og fest!

Ble du fristet? Nå har vi fem franske retter på menyen, sådu kanklikke den franske bistrofølelsen rett hjem. Og hvis det er et annet verdenskjøkken som lokker mer, har vi hver uke 85 retter på menyen – vi kan love at du vil finne noe du vil like. God middag!