Kokosmakroner
Kokosmakroner er for mange en trofast tradisjon i jula. Disse kokosmakronene blir seige og saftige på innsiden, og sprø utenpå – akkurat slik de skal være.
Du trenger:
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g kokosmasse
- Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Visp eggehvitene lett sammen i en kjele. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.
- Sett kjelen på plata på middels varme, og rør hele tiden med en sleiv til massen er seig og litt grøtete, dette tar omtrent 5–10 minutter.
- Bruk to skjeer og sett topper av røren på et stekebrett med bakepapir.
- Stek makronene midt i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gylne.
- Avkjøl på rist og oppbevar kakene i en tett boks.
Tips! Dypp gjerne avkjølte makroner i mørk sjokolade. Pakk dem i et lite glass med sløyfe rundt og gi dem i julegave til en som har alt.
Tips! Kokosmakronene holder seg best om de fryses, så lag en stor porsjon, pakk i plast og legg i fryseren. Ta opp ønsket mengde etter behov.