Hvor i kjøleskapet oppbevarer du maten?
Det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør plassere ulike varer i kjøleskapet. Riktig oppbevaring i kjøleskapet er viktig for holdbarheten, og vi kan unngå at maten blir kastet. Visste du at hver og én av oss kaster 42,6 kilo spisbar mat i snitt?*
Ferdigmat og pålegg
Øverst i kjøleskapet er temperaturen noe høyere enn nede i skapet, derfor egner den øverste hyllen seg best til mat som ikke trenger tilberedning, til pålegg og ferdigretter, og til ferdig stekt eller kokt mat. Her kan du oppbevare middagsrestene dine. Det er også et fint sted å plassere urter og egg i kartong.
Tips! Egg kan oppbevares i romtemperatur noen dager. Faktisk er det bare en fordel. Da de får bedre bakeegenskaper, og sprekker ikke like lett under koking.
Melk og fløte
Det optimale stedet for uåpnet melk og kremfløte, er innerst midt i kjøleskapet. De fleste plasserer melk i kjøleskapsdøren, men døren er faktisk det varmeste stedet i kjøleskapet, og dermed kan melken bli fortere sur.
Fisk og kjøtt
Nederst i kjøleskapet er det kaldest. Her bør du oppbevare rå fisk, kjøtt og fugl. Rå kylling og kjøttdeig kan gjerne legges helt bakerst på glassplaten over grønnsaksskuffen, der det er kaldest. Noen kjøleskap har dessuten ekstra kalde skuffer som holder null grader, og disse er laget med tanke på oppbevaring av kjøtt og fisk.
*Kilde: Matvett.no