Julegodteri
Tre fristende oppskrifter på julegodt som faller i smak hos alle. Raskt, enkelt og veldig godt! Her får du oppskriften.
Vannbad
I alle oppskriftene må du smelte sjokolade i vannbad. Slik gjør du det: Kok opp en kjele med vann. Sett en bolle som er større enn kjelen over. Skru ned temperaturen, så vannet ikke koker. Ha i sjokolade og eventuelt smør, og la det stå til sjokoladen er smeltet. Rør sammen.
Sjokoladepletter
Du trenger:
- 200 g valgfri sjokolade
- 1 dl nøtter etter ønske
- 1 dl tørket frukt eller bær
- Smelt sjokolade i vannbadet.
- Hakk nøtter og kutt frukten og bærene i mindre biter.
- Legg en spiseskje med sjokolade i rundinger på et stekebrett med bakepapir. Dryss over hakkede nøtter og tørket frukt/bær.
- Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladeplettene har stivnet.
- Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Marsipankuler
Du trenger:
- 1 pakke ferdigmarsipan
- 1 pakke hasselnøtter
- 200 g mørk sjokolade
- Trill marsipan til kuler. Klem en hasselnøtt inn i kulen.
Trill litt til, så marsipanen dekker hele nøtten. - Smelt sjokolade i vannbadet.Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
- Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips! Ha litt hvit, smeltet sjoko-lade i en sprøytepose. Klipp et
lite hull i posen og lag hvite striper over marispankulene.
Cornflakestopper
Du trenger:
- 200 g mørk sjokolade eller 100 g mørk sjokolade og 100 g melkesjokolade
- 5 dl cornflakes
- Smelt sjokoladen i vannbadet.
- Knus cornflakes og vend det inn i sjokoladen.
- Form små topper med to teskjeer og sett dem på et stekebrett med bakepapir.
- Oppbevares i kjøleskapet.
Tips! Tilsett litt kokosmasse, revet appelsinskall eller chilipulver for mer smak.
Tips! Røren kan eventuelt fylles i små muffinsformer.