Små løkpaier med friske urter
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hovedretten?
- ferdig paibunn
- 3 store løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ts honning
- 1 ts tørket persille
- 2 dl creme fraiche
- blåmuggost
- urter
Varm opp stekeovnen til 180 grader. Del paideigen i fire og legg den på et stekebrett med bakepapir. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, ha i litt olje, 2 ss eplesidereddik, 1 ts honning, løk og hvitløk. Stek det hele i omtrent 4 minutter, til løken er gyllen og karamellisert. Krydre med persille, og smak til med salt og pepper. Smør crème fraîche utover paideigen, men stopp før du kommer helt ut i kanten. Topp med løkblandingen og blåmuggosten. Brett kanten uten crème fraîche over, så du får en pen kant rundt hele. Stek løkpaien i 10-12 minutter. Pynt løkpaien med friske urter, som for eksempel dill, timian eller kjørvel.