Potetsalat på to måter
Ingen sommer uten potetsalat! Potetsalat passer til det meste, og kan varieres nesten i det uendelige. Det er bare å finne frem det du har i grønnsaksskuffen og bruke fantasien. Men så trenger du heller ikke så mange ingredienser for å få til en skikkelig god potetsalat - det enkle er ofte det beste. Her tipser vi om to enkle varianter - en basert på en sennepsvinaigrette og en med en base av crème fraiche.
Potetsalat med reddiker, vårløk og sennepsvinaigrette
Du trenger (til 4 personer)
- 700 g poteter (gjerne nypoteter, dersom de er i sesong)
- 1 bunt reddiker
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt bladpersille
- Sennepsvinaigrette
Slik gjør du:
Start med sennepsvinaigretten. Bland sammen 1 ss dijonsennep og 1 ss honning (gjerne akasiehonning). Rør i 5 ss hvitvinseddik og bland så i ca 1,5 dl olivenolje under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene til de er møre (hvor lenge, kommer an på hva slags poteter, og hvor store de er. Pass på at de ikke koker i stykker. Når potetene er litt avkjølt, deler du de i to eller fire, avhengig av størrelsen. Skyll og kutt endene av reddikene, og del dem i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og skyll og finhakk bladpersillen. Bland alt sammen - gjerne mens potetene fremdeles er litt lunkne, så trekker de til seg mer av smakene fra vinaigretten.
Potetsalat med crème fraiche og sitron
Du trenger (til 4 personer)
- 700 g poteter
- 2 dl crème fraiche, lettrømme eller yoghurt
- 1/2 sitron
- Salt og pepper
Denne er superenkel - kok potetene til de er akkurat møre, avkjøl og del i passende deler. Bland sammen med créme fraichen (eller om du heller velger å bruke rømme eller yoghurt for en litt lettere variant), sitron og smak til med salt og pepper.
Tips!
Du kan som sagt variere potetsalaten etter hva du har i kjøleskapet, eller hva du skal servere den til. Skal du lage fisk, kan du smaksette potetsalaten med gressløk, dill og kapers. Til kylling passer det bra å bytte ut persille med estragon og timian. Og skal du lage en skikkelig greasy storfe- eller svinerett, kan du blande i mais og bacon i potetsalaten.
For mer grillinspirasjon, sjekk våre grilloppskrifter som vi har samlet her.