Lag en forfriskende rabarbralimonade
Har du rabarbra som vokser i hagen (eller en nabo som har litt til overs)? Det sies at rabarbra bør høstes innen sankthans, da er smaken på sitt beste. Et tips er uansett å kutte den ned en stund før, så rekker den kanskje å vokse ut igjen en gang til i løpet av sommeren. Rabarbra kan jo brukes til så mye, og det er lite som smaker så godt som en helt nystekt og lun rabarbrakake med hjemmelaget vaniljekrem. Men, du kan også prøve deg på denne forfriskende drikken – en frisk og superenkel rabarbralimonade.
Du trenger:
- 500 g rabarbra – skyltog kuttet i mindre biter
- 1 tommelstor bit ingefær - revet
- 1 sitron - både saften og skallet
- 250 g sukker
- 4 dl vann
Slik gjør du:
Kok opp alle ingrediensene, og la det hele trekke i omtrent 15 minutter. Sil av væsken, og kjøl ned. Hell omtrent1 dl i et glass med isbiter, og fyll opp med vann med kullsyre, for eksempel tonic eller sitronbrus, hvis du ønsker den litt søtere. Du kan også fryse ned limonaden, og rispe den opp med en gaffel for en avkjølende granité.