Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk
Pannekaker er jo en kjent og kjær favoritt i mange norske hjem. Her har vi laget en vri på den tradisjonelle pannekaken. Socca er en franskinspirert pannekake laget på kikertmel – som betyr at den også passer fint for deg som ikke tåler gluten. Sammen med soccaen serverer vi en supergod og litt salt krem laget med Västerbottenost. Litt karse og hurtigsyltet rødløk setter prikken over i´en.
Soccarøre
Ingredienser:
- 4 dl kikertmel
- 4,5 dl vann
- 3 sp olivenolje
- 1 ts salt
Slik gjør du:
Visp sammen alle ingrediensene og la røren stå i minimum 20 minutter (i mellomtiden kan du lage ostekremen og den hurtigsyltede løken). Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i litt olivenolje. Stek så en stor og tykk pannekake av hele røren. Snu pannekaken når undersiden har fått fin farge og stek ferdig på den andre siden til pannekaken er gyllen og crispy.
Västerbottenkrem
Ingredienser:
100 g Västerbottenost
100 g fløte
2 eggeplommer
2 dl rapsolje
Skall og saft fra ½ sitron
Slik gjør du:
Kok opp fløten i en liten gryte. Legg i osten og rør til den har smeltet. Ha ostekremen, eggeplommene og skallet og saften fra sitronen i en foodprosessor (eller blender) og miks sammen mens du tilsetter oljen i en tynn stråle slik at det danner en jevn krem. La kremen avkjøles.
Hurtigsyltet sølvløk
Ingredienser:
1 sølvløk
½ dl eddik 7%
1 dl sukker
1,5 dl vann
Slik gjør du:
Kok opp eddiken, sukkeret og vannet i en liten gryte. Kutt løken i så tynne skiver du klarer og legg i laken. La stå en liten stund, til du har stekt ferdig pannekaken.
Legg den ferdigstekte soccaen på et stort fat og topp med Västerbottenkremen, den hurtigsyltede løken og litt karse.