Sprø vafler med eplekompott og ristede pekannøtter
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Slik lager du vaffelrøre
Ingredienser:
- 100 gram smør
- 3 dl hvetemel
- 1 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 4 dl melk
- 1 egg
Slik gjør du:
Smelt smøret og visp inn resten av ingrediensene til du får en klumpfri røre. La røren hvile i omtrent 20 miuntter før du steker vaflene til de får en fin og gyllen farge. La de avkjøle seg på en rist – eller spis de helst mens de fremdeles er lune.
Slik lager du eplekompott
Ingredienser:
- 1 kg epler – gjerne norske hvis det er sesong
- 1 vaniljestang
- 1 dl eplemost
- 1,5 dl sukker
- Saften av 1 sitron
- ½ ts kardemomme – gjerne nymalt hvis du får tak i
Slik gjør du:
Del og skrap ut frøene av vaniljestangen. Skrell og kutt eplene i små terninger. Legg eplene og vaniljen (frøene og hele stangen) i en gryte sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og la det hele koke på middels varme til eplene er myke, men ikke kokt i stykker. La det avkjøle seg, og fisk så ut vaniljestangen av kompotten.
Rist pekannøttene i ovnen på 160 grader i omtrent 10 minutter. Server nystekte vafler med eplekompott, ristede pekannøtter og litt krem. Forsøk også å toppe med et lite dryss havsalt – det smaker ekstra godt.
Her får du oppskrift på vår Opp-ned eplekake med karamell.