Syltet spiralagurk med smak av Japan
Denne agurksalaten er en fin liten rett å servere som snacks eller som tilbehør til kylling eller kjøtt. Denne er morsom for barna å prøve seg på – de trenger kanskje bare litt hjelp til å sørge for at kuttingen går riktig for seg. Her gjelder det nemlig å være forsiktig, så du ikke kutter hele veien igjennom, slik at du ødelegger spiralen.
Lykke til!
Du trenger:
- 6 små agurker
- 2 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 ss sesamolje
- 1 ts chiliflakes
- 2 hvitløksfedd - revet
- 1 ts sukker
Slik gjør du:
Legg agurken på en skjærefjøl, mellom to spisepinner. Kutt agurken diagonalt, i så tynne skiver som mulig. Spisepinnene vil hindre at du kutter hele veien igjennom. Snu agurken og gjenta på andre siden, i samme vinkel som første gang. Legg agurkene over i en bolle eller stort norgesglass. Bland ingrediensene til marinaden og hell over agurkene. Bland godt, ha på lokk og la marinere i kjøleskapet over natta.
Server som tilbehør til kjøtt eller kylling, eller bare som en snack, eller del av et tapasbord.